dijous, 5 de maig del 2011

La classificació dels ous

Segurament ja haureu vist la numeració que porten els ous impresa a la closca, un codi semblant a aquest 1ES23456789. Aquest codi identifica el país de procedència de l'ou, així com la província, el municipi i l'explotació d'on prové.



Ara bé, una menció especial mereix el primer número de la sèrie, ja que ens indica el tipus de granja (o de gallina) que ha produït l'ou. Així doncs, els ous que consumim poden provenir de:


0. Gallines de producció ecològica. Explotacions poc massificades on els animals tenen llibertat de     moviment i poden sortir a l'aire lliure. La seva alimentació procedeix (almenys en un 80%) de l'agricultura ecològica i es limita l'ús de medicaments.


1. Gallines camperes. Els animals es crien en naus, però tenen la possibilitat de sortir a l'aire lliure.


2. Gallines criades en sòl. Les gallines són criades en naus densament poblades sense la possibilitat de sortir a l'aire lliure.

3. Gallines criades en gàbies. És el tipus de producció més corrent, on s'utilitzen habitualment antibiòtics i altres medicaments i on es controlen fins i tot les hores de llum amb il·luminació artificial.

Els sistemes de producció en sòl i en gàbies afavoreixen l'explotació intensiva de la granja en detriment de la llibertat natural dels animals.

  

1 comentari:

  1. Molt convenient aquesta informació. Felicitats per la vostra professionalitat.
    Juli Maestre

    ResponElimina